Furminátor a ti druzí

Znáte Furminator? Výborný pomocník!

Pomocník jak pro Vaše chlupáče, ale také pomocník pro Vaše nervy 🙂 Proč máte poličku plnou hřebenů, které nemají efekt, nevyhovují a zabírají místo? Máme řešení!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Furminator je skvělá pomůcka, kterou můžete použít u línajících plemen psů, také u koček a mimo jiné i u domácích mazlíčků králíčků, morčat, křečků a jiných chlupáčů. 

Tato jednoduchá a skvělá pomůcka Vám pomůže například u pejsků k odstranění podsady, ale také mrtvé srsti. Dokáže upravit jednoduchým zbůsobem srst, aby jste nemuseli používat několik hřebenů, kartáčů a jiných česadel k pohodě Vašeho chlupatého mazlíčka. (

Co se týče výstavních plemen u pejsků doporučujeme opatrnost. To je kapitola jiná, o těch někdy příště.

Výrobci „Furminatorů“ (ponechejme tento název i pro kartáče stejného typu od jiných výrobců 🙂 )prezentují několik řad, řady pro pejsky a to ve velikostích Small, Medium a Lerge plus řada pro kočky. Řadu pro kočky a malá psí plemena Small lze použít i pro domácí králíčky a jiné hlodavce.

Technika vyčesávání je velice jednoduchá. Ideální je vzít pejska ven na procházku, provést vyčesání a poté pustit pejska, aby se dobře oklepal a zbytky srsti, které zbyly na těle odpadly. U psů citlivých doporučujeme následnou koupel k odstranění všech zbytků chlupů tak, aby pejskové byli v pohodě a nic je ze zbytků v srsti nekousalo. Furminator se používá k vyčesávání tak, aby nedošlo k poškození zdravé srsti! Jemným tahem vyčesávejte srst  ve směru růstu srsti, nikoliv proti směru! Opakujte dlouhými tahy po celém těle. Buďte opatrní na citlivých místech jako jsou slabiny, břicho a genitálie. Dejte také pozor v oblasti páteře ! Rukou stáhněte kůži do strany a poté česejte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Doporučení:

Před použití Furminátorů zkontrolujete stav kůže. Pokud kůže hlavně u psů není v pořádku a vykazuje zdravotní problém (pupínky, zarudnutí), Furminátor nepoužívejte! Před použitím by měla být kůže a srst zvířete čistý bez náznaků problémů. 

Zkušenosti majitelů a jejich miláčků?

… Výborná věc! Náš vysavač už nerajtuje 2x denně!

… Máme pejska, sice ne na výstavy, je to domácí mazel. Každopádně nám Furminátor hrozně doma ulehčil práci s odstraňováním srsti 🙂

… Perfektní! Konec chlupům doma!!!

… Náš králíček si to užil jako masáž. Skvělá věcička!

… Naše kočka, která prchala před česáním je v pohodě, dělá jí to i dobře!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zastavte se, rádi Vám s úpravou poradíme, některé typy nabízíme k bezplatnému zapůjčení k odzkoušení, takže nic neriskuteje.

Petra Violová

 

Vydáno v rubrice Jak na to, Novinky

Sdílejte:

Komentáře jsou uzavřeny